3. Rajthoz!

nick.jpgA boldogsághoz vezető úton nem kell két lábon járni. Nick Vujicic nagyon jól tudja ezt! Milliók ismerik és elismerik és legalább ennyien csodálják is őt! Pedig első ránézésre a világ legszerencsétlenebb emberének tűnik és azt hiszem sokan nem cserélnének vele... Persze csak amíg meg nem ismerik!

1. Ne légy hülye!
Az önsajnálkozás korunk egyik rákfenéje. Annyira megtudjuk saját magunkat szánni és sajnálni, hogy az már szánalmas. Egytől-egyig ilyenek vagyunk. Nincs kivétel, nem csak a csúnya, kövér kislány, de a bombanő is! Nem csak a pattanásos, szemüveges kisfiú, de a kigyúrt srác is! Ebből is látszik, hogy semmi köze a külső megjelenésnek és a sajnálatnak egymáshoz! Saját magunk generáljuk a problémáink nagy részét és önámításba kezdünk, ha szebb lennék, lenne önbizalmam, ha lenne önbizalmam lenne barátom/barátnőm, ha... Mindig kötjük magunkat valamihez, ami valamilyen kifogáshoz vezet. Olyan miatt ostorozzuk magunkat amit vagy nem tudunk (pl. magasság) vagy nem akarunk (pl. túlsúly) megváltoztatni.
Gyógyszer mindkettőre van! Fogadd el önmagad és tegyél érte! Nick kitűnő példa rá. Fogta a Bibliát elolvasta, megértette és cselekedett! Példát mutatott! Egy kéz és egy láb nélküli ember, boldogan él családjával!

 

2. Neked, hogy hívják a nevedet?
Túlzás azt állítani, hogy a vicces ember boldog. De a boldogságot általában a jó humorral össze lehet kötni. Mintha valamilyen kapcsolata lenne közöttük, ami megmagyarázhatatlan, hiszen a vicces ember nem feltétlenül boldog és mindig vidám. Mégis egy jó humorú ember pl. Nick könnyebben vészeli át a nehéz perceket, napokat, éveket. Meg kell tanulnunk saját magunkon nevetni, mert a jó közérzet megnyugvást, tiszta gondolatokat ad. Új energiával tölt fel. A humorérzék, mint a nevében is van egy érzéki dolog, ami emberi adottság, van, akinek van, van akinek nincs. Akinek van, az a boldogsághoz vezető úton egyet már lépett előre, akinek nincs, annak meg ott van Nick, aki megmutatja, hogy ha valamid nincs, az nem azt jelenti, hogy kevesebb vagy, csak azt, hogy valami másból van több nálad!

3. Isteni szikra 
Az akarat a legerősebb "szervünk". Aki akar az már nyert valamit. Aki akar, annak idővel sikerülni fog. Minden nagy tetthez akarat kell, már pedig a boldogság egy nagy dolog, amit csak akarattal lehet elérni. Nick sem tett másképp akart valaki lenni, akart segíteni saját magán és másokon. Ehhez Isten segítségét kérte, aki mindenben támogatta őt. Ahhoz azonban, hogy ez a domino sor elinduljon Nick akarata kellett, Nicknek kellett meglöknie az ujjával. Nicknek kellett változnia, hogy mostantól máshogy lássa a világot, hogy képes legyen abban hinni, hogy Isten van és segíteni akar rajta. Akarjátok ti is!

Összefoglaló: Egy hét múlva költözök fel Budapestre és összeköltözök a barátnőmmel, valamint két lakótársával. Furcsa, de nincs bennem félelem, pedig biztos, hogy lesznek ilyen-olyan viták. De ez azt hiszem kell is!
Az új környezettel együtt új munkahely is lesz, szóval szintén egy hét múlva, új lapokkal kezdhetek.
A jövő szombat pedig Ignite koncert a Barba Negrában.

A mai jelszó: "csodazongora"

Ide most egy link illik a kép mellé.zongora.jpg

Mai film tipp: Hátsó ablak (1954)